Reklama r2m

 

GIS: przekroczenie dopuszczalnego poziomu aflatoksyn w mące migdałowej

GIS: przekroczenie dopuszczalnego poziomu aflatoksyn w mące migdałowej


Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o stwierdzeniu przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu aflatoksyn w surowcu wykorzystanym do produkcji niżej wymienionych partii mąki migdałowej.

Aflatoksyny to substancje produkowane przez grzyby pleśniowe z rodziny Aspergillus, które mają szkodliwy wpływ na zdrowie człowieka.


Szczegóły dotyczące produktu

Nazwa produktu: Mąka migdałowa, FIVIO, 250 g
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Producent: RADZIOWI Sp. z o.o., ul. Chopina 8A, 36-200 Brzozów

Numer partii: Data minimalnej trwałości:
2P13.03/2 28-02-2025
2P14.03/1 28-02-2025
2P15.03/1 28-02-2025
2P20.03/1 20-12-2024
2P21.03/1 21-12-2024
2P22.03/1 22-12-2024
2P23.03/1 23-12-2024
2P27.03/1 27-12-2024
2P28.03/2 28-12-2024
2P29.03/1 29-12-2024
2P29.03/2 29-12-2024
2P02.04/1 02-01-2025
2P03.04/1 03-01-2025

 

 

Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać wskazanych w komunikacie partii produktów.


Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny

 

Reklama r6s