Główny Inspektor Sanitarny (GIS) poinformował o stwierdzeniu przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu aflatoksyn w surowcu wykorzystanym do produkcji niżej wymienionych partii mąki migdałowej.
Aflatoksyny to substancje produkowane przez grzyby pleśniowe z rodziny Aspergillus, które mają szkodliwy wpływ na zdrowie człowieka.
Szczegóły dotyczące produktu
Nazwa produktu: Mąka migdałowa, FIVIO, 250 g
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Producent: RADZIOWI Sp. z o.o., ul. Chopina 8A, 36-200 Brzozów
Numer partii: | Data minimalnej trwałości: |
2P13.03/2 | 28-02-2025 |
2P14.03/1 | 28-02-2025 |
2P15.03/1 | 28-02-2025 |
2P20.03/1 | 20-12-2024 |
2P21.03/1 | 21-12-2024 |
2P22.03/1 | 22-12-2024 |
2P23.03/1 | 23-12-2024 |
2P27.03/1 | 27-12-2024 |
2P28.03/2 | 28-12-2024 |
2P29.03/1 | 29-12-2024 |
2P29.03/2 | 29-12-2024 |
2P02.04/1 | 02-01-2025 |
2P03.04/1 | 03-01-2025 |
Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać wskazanych w komunikacie partii produktów.
Info i grafika: Główny Inspektorat Sanitarny